Werkwijze

Gezien de vele aanmeldingen is er momenteel een aanmeldingsstop voor individuele therapie. Je kan momenteel enkel door mij begeleid worden via de online cursus: ‘Ontdek en omarm je zenuwstelsel. Sleutel tot meer rust, veerkracht, veilige verbinding & (com)passie’

De therapie kan plaats vinden op verschillende manieren. In de praktijkruimte, online via videobellen of we gaan buiten al wandelend samen op pad.

Eerste gesprek(ken)

In het eerste gesprek of gesprekken probeer ik een beeld te krijgen van de hulpvraag en jouw doelstellingen van psychotherapie. We bespreken de verwachtingen en wat ik kan bieden. Wanneer blijkt dat ik de aangewezen persoon ben om jou verder te begeleiden starten we de therapie op. Als dit niet het geval is kunnen we zoeken naar een gepaste doorverwijzing.

De basisgedachte is dat jij als cliënt de regie in handen hebt. De frequentie, de duur, het tempo en de aard van de begeleiding wordt dus onderling besproken. Je bent ook steeds vrij om de therapie te beëindigen.

Verdere traject

Tijdens dit traject bied ik allereerst veiligheid, vertrouwen, respect en empathie. Er is tijd en ruimte voor jouw verhaal. Ik kijk met een open en frisse blik naar het voor jou bekende en vanzelfsprekende. Als integratief psychotherapeut beheers ik een ruim scala aan kaders en technieken om een vruchtbare samenwerkingsrelatie te creëren. Zo begeleid ik je in bewustwording en de gewenste verandering op vlak van denken/cognitie, gedrag, emoties, relaties en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten). Ik bekijk je steeds als een uniek persoon en stem de begeleiding hierop af. Daardoor is geen enkel traject hetzelfde. Tijdens het therapeutisch traject stemmen we regelmatig af rond de therapiedoelen, het verloop van het proces en alles waar jij of ik nood aan hebt betreffende de therapie.

Als integratief psychotherapeut en EMDR-practitioner, samen met mijn achtergrond als ergotherapeut, bied ik ook werkvormen aan die buiten het kader van het puur verbale vallen. Meer specifiek EMDR-therapie, creatieve, ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen.

Indien gewenst werk ik samen met de begeleidende arts, psychiater of andere hulpverleners.

Zorg voor kwaliteit

Ik draag kwaliteit hoog in het vaandel. Naast een gedegen basisopleiding blijf ik me daarom bijscholen en doe ik regelmatig aan supervisie en intervisie.

Ik houd me in mijn werking aan de ethische code/deontologische gedragscode van de beroepsvereniging voor psychotherapeuten in de interactionele vormgeving (VVTIV). Meer uitleg vind je terug op hun website: www.vvtiv.be

Als lid van de beroepsvereniging EMDR-Belgium vzw en via supervisie engageer ik me om EMDR op een ethisch verantwoorde en kwalitatieve manier toe te passen. Website: www.emdr-belgium.be

ut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut Psychotherapeut psychotherapeut

Scroll naar boven