fullsize_kim_djulibravenboer_00025

Online cursus

Ontdek en omarm je zenuwstelsel

Sleutel tot meer rust, veerkracht, veilige verbinding & (com)passie!

Vroegboekkorting

Doe het zelf

€277

rating

 

€197

Doe het samen

€377

rating

 

 

Hoewel de cursus nog niet klaar is vind je in het leerplatform al meer dan 10u aan boeiende video’s (alle theorie over  het zenuwstelsel, de polyvagaal theorie, het brein, window of tolerance, stress, trauma…), een uitgebreid digitaal illustratieboek, een basis mindfulnesstraining en een diversiteit aan oefeningen (+ digitaal werkboek) rond het in kaart brengen van je unieke zenuwstelsel.

Na aankoop krijg je direct toegang tot het bestaande materiaal en blijf je automatisch op de hoogte van alle updates tot de cursus volledig is voltooid.

In wat volgt ontdek je bij welke klachten en problemen de cursus je kan helpen, wat het je kan brengen, wat de aanpak is…

 

Je kan de cursus ook inkijken via zes gratis lessen.

Ben je klaar om:

fullsize_kim_djulibravenboer_00026

Na jaren van persoonlijke ontwikkeling in combinatie met mijn werk als psychotherapeut en bijkomende opleidingen rond trauma en EMDR ontdekte ik dit:

Vele klachten waarmee mensen in psychotherapie komen, zijn te verklaren door een zenuwstelsel dat niet in balans is.

Inzetten op kennis, bewustwording en gerichte beïnvloeding van het zenuwstelsel is essentieel voor verbetering van deze klachten.

Door chronische en/of post-traumatische stress kan je zenuwstelsel uit balans zijn geraakt.

Dit onevenwicht kan zich uiten in diverse klachten.

Voel jij je alsof je constant of te veel in een overlevingsmodus zit?

Een modus waarin je weinig regie hebt over je eigen leven? Merk je dat je automatisch reageert met vlucht-, vecht, bevries- of fawnreacties wanneer je je gestrest of onrustig voelt? Het vervelende is dat deze reacties meestal onbewust plaatsvinden. Je kiest deze niet. Ze lijken je even te 'helpen', maar op de lange termijn lossen ze je onrust en stress niet op.​

vlucht

Letterlijk weglopen, vermijden van plekken, activiteiten, personen of situaties, excessief gebruik van je smartphone, sociale media of andere schermen, overmatig gamen, impulsieve aankopen doen, je toevlucht zoeken tot middelen (alcohol, medicatie, drugs), te veel of te weinig eten, eetmomenten compenseren (laxeren, braken…), obsessief sporten, te veel werken, of obsessief bezig zijn met één thema, verlangen naar of plannen van suïcide…

VECHT

De drang voelen om de controle te behouden, snel geïrriteerd of boos zijn, conflicten aangaan, overreageren op stresserende gebeurtenissen, anderen veroordelen, agressie, suïcide…​

bevries

Je verlamd voelen, vastzitten in gedachten, je terugtrekken, niet in staat zijn om te handelen, passief zijn, jezelf verdoofd voelen, je lichaam en/of emoties niet meer kunt voelen (dissociatie)…

fawn

Deze respons wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan een belangrijke rol spelen in je gedrag bij onrust en stress. De fawn respons ontstaat uit een diepgewortelde behoefte om anderen te behagen en conflicten te vermijden. Dit wordt ook people pleasing genoemd. Het komt vaak voort uit angst voor afwijzing en conflict. Voorbeelden van fawn gedrag zijn: constant instemmen met anderen, altijd beschikbaar zijn om anderen te helpen, moeite hebben met het uiten van eigen mening of behoeften, het vermijden van confrontaties, het opofferen van persoonlijke tijd en energie voor anderen en het voortdurend zoeken naar goedkeuring en bevestiging van anderen.

 

Verhalen over jezelf, de wereld en je relaties zijn gebaseerd op de toestand van je autonome zenuwstelsel en brein. 
Eerst is er je toestand, dan het verhaal dat je jezelf vertelt, je emotie, overtuiging, gedrag, gewaarwording…
Die toestand kan je veranderen én zo ook deze andere zaken.

Je voelt dat het tijd is voor verandering

Je weet dat bepaald gedrag dat je stelt, belastend en soms niet ok is. Je schaamt je soms over de manier waarop je gereageerd hebt. Maar het lukt niet om dit te veranderen?

Je staat op een wachtlijst voor (trauma)therapie terwijl de nood aan therapie/begeleiding hoog is, want je hebt last van (enkele van) bovenstaande klachten. Jammer genoeg is er nog niet direct een plek voor jou.

Je hebt al therapie, coaching of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling gedaan. Hierin werd geen aandacht besteed aan het ontdekken en omarmen van je zenuwstel en je blijft worstelen met (enkele van) bovenstaande klachten?

Hoe zou het zijn als je?


Je bent het waard

Je verdient een leven waarin je meer regie hebt en waarin je kunt groeien, knoeien en bloeien.

Laat me je helpen met het ontdekken, omarmen en gericht beïnvloeden van je zenuwstelsel?

Zo kan je ontsnappen aan de greep van een zenuwstelsel dat uit balans is en een leven leiden met meer rust, veerkracht, veilige verbinding (com)passie en balans.

Dat is wat je in deze online cursus gaat trainen.

Wat anderen zeggen over mij

Kim luistert diepgaand en stemt haar begeleiding helemaal af op jouw noden. We gingen o.a. aan de slag met gesprekstherapie, psycho-educatie en beïnvloeden van het zenuwstelsel (brein & polyvagaal theorie), EMDR, innerlijk kind en voice dialogue, methodes die me allemaal een verschillend perspectief gaven op de patronen waar ik mee worstelde. Kim is een warme, aanwezige therapeut, ze luistert aandachtig en stelt exact de juiste vragen die je naar de essentie brengen. Haar warme, open houding en oprechte interesse zorgden ervoor dat ik mezelf helemaal kon openstellen en een laagje dieper kon zakken in veilige verbinding. Ik heb enorm veel aan onze sessies gehad en draag de positieve effecten ervan nog steeds mee tot op vandaag.
Siobhan D.
Doorheen dit alles heb je een goede gids nodig en Kim was dit! Vanaf het eerste contact voelde ik mij veilig bij haar. Eerst volgt er psycho-educatie. Ze leeft met je mee, wanneer je voorruitgang boekt, zie je haar mee oplichten. Haar steun is enorm. Ze neemt niet over maar laat me op mijn tempo mijn ding doen. Ze geeft de nodige tips en boost je zelfvertrouwen. Ze is benieuwd naar je proces. Kortom, ze helpt je om jezelf terug te vinden en ze leert je je kwetsbaarheid te omarmen, ermee aan de slag te gaan.   Ik ben haar het meest dankbaar voor het loslaten van alle pijnlijke traumarestjes, dat met gewone gesprekstherapie niet lukte. Ik heb het verlies van mijn mama en haar ziekteproces vooraf op een mooie manier kunnen afsluiten en de cirkel is rond. Ik kon me geen betere gids als Kim voorstellen.
An K.
In alles wat ze doet, hoe ze overkomt, offline en online, is ze de meest zachte warme persoon die ik ken op dit moment. Die u uw verhaal laat vertellen en dan in één zinnetje kan samenvatten wat je net gezegd hebt en daar ook nog iets inleggen waardoor je het gevoel hebt. ‘Je hebt me volledig begrepen. Ik voel mij zo gezien door u, terwijl ge mij eigenlijk niet goed kent. Maar ge hebt zo goed geluisterd en ge hebt in één zinnetje samengevat wat ik eigenlijk wou zeggen en ge hebt daar nog iets bijgestoken van begrip en compassie. Dat ik dacht van wow. En het is zo’n nederige, superbescheiden, warme vrouw. Die volledig past in het concept dat je hier wil neerzetten. Je hoeft niet hoog van de toren te kunnen blazen om een heel mooi verhaal te kunnen vertellen, met zoveel meerwaarde voor zoveel mensen. Zeker in times like these waar zovelen op de toppen van hun tenen lopen en uw zenuwstelsel echt wel op de proef wordt gesteld. Heel vaak ook als ondernemer. En zij kan met simpele tools, tips en trips daar toch een zeker rust inbrengen.
Kristien D. (Storia)
In podcast Puur ondernemen

Online cursus

Ontdek en omarm je zenuwstelsel

Sleutel tot meer rust, veerkracht, veilige verbinding & (com)passie!

5

Doe het zelf

€277

rating

Doe het samen

€377

rating

Na de cursus kan je dit

je begrijpt jezelf beter

Je begrijpt je verschillende staten van zijn tijdens een dag aan de hand van de polyvagaal theorie (over je autonome zenuwstelsel), breinkennis en de window of tolerance.

Je kent je zenuwstelsel en kan het beïnvloeden

Je leert je eigen unieke zenuwstelsel kennen, je onderzoekt en merkt op in welke toestand je je bevindt en kan dit beïnvloeden. Je ontdekt wat je bepaalde toestanden brengt en hoe je eruit raakt. Je maakt jouw window of tolerance groter.

je bent Milder voor jezelf & de ander

Je begrijpt de beschermende intentie van je autonome responsen. Je ziet hierdoor je autonome responsen (symptomen/reacties) niet meer als jouw vijand. Via deze ‘ontschuldiging’ kan je milder zijn. Je doet het niet bewust, maar kan het wel bewust beïnvloeden. Je beheerst dankzij ondermeer de basis mindfulnesstraining die deel is van de cursus, diverse technieken om milder en met minder oordeel in het leven te staan.

je bent beter In tune met je lichaam (=betere interoceptie)

Je leert stapsgewijs meer contact maken met je lichaam en leert de signalen van je lichaam kennen. Zo kan je er meer naar luisteren en doen wat er nodig is voor je lichaam. Interoceptie = het vermogen om de interne lichamelijke signalen van het lichaam waar te nemen, te begrijpen en te interpreteren. Mensen met een goed ontwikkeld interoceptief bewustzijn kunnen beter reageren op de behoeften van hun lichaam en emoties en zichzelf zo beter reguleren.

De cursus is opgebouwd uit drie luiken:

Denken

Theorie verwerven, begrijpen hoe ons zenuwstelsel werkt.

Ervaren

Door een basis mindfulnesstraining, allerhande oefeningen, meditaties, dingen die ik vertel ervaar je hoe jouw unieke zenuwstelsel is vormgegeven, hoe autonome toestanden en een getriggerd brein zich uiten in je lichaam, gedrag, emoties & gedachten.
Wat brengt je in bepaalde autonome toestanden (triggers herkennen)? Hoe ga je om met je getriggerde toestand? Wat zijn je glimmers? Wanneer neemt je zoogdier- en reptielenbrein het over en gaat je denkend mensenbrein offline?
Zo creëer je een groter bewustzijn van jouw unieke zenuwstelsel

Doen

Je leert je zenuwstelsel beïnvloeden via gerichte acties en creëert jouw unieke toolbox, geïnspireerd door de mindfulnesstraining die deel is van de cursus en de talloze oefeningen die in de cursus worden aangereikt.


Door je autonome ervaring op te merken, kan je er iets aan doen, in plaats van dat de toestand alleen iets met jou doet.

Door het begrijpen van de theorie zal je dingen anders en gerichter ervaren. Via mindfulnesstraining, ervaringsoefeningen en -momenten zal de theorie duidelijker worden. 

Dankzij de theorie zal je begrijpen waarom diverse acties of oefeningen een specifieke invloed hebben op je zenuwstelsel en waarom ze goed zijn voor jou. Dat begrip motiveert om nieuwe vaardigheden aan te leren en vol te houden. Je zal zodoende alweer de positieve effecten ervaren van die gerichte acties in je lijf, emoties, gedachten en gedrag.

Vroegboekkorting

Hoewel de cursus nog niet klaar is vind je in het leerplatform al meer dan 10u aan boeiende video’s (alle theorie over  het zenuwstelsel, de polyvagaal theorie, het brein, window of tolerance, stress, trauma…), een uitgebreid digitaal illustratieboek, een basis mindfulnesstraining en een diversiteit aan oefeningen (+ digitaal werkboek) rond het in kaart brengen van je unieke zenuwstelsel.

Na aankoop krijg je direct toegang tot het bestaande materiaal en blijf je automatisch op de hoogte van alle updates tot de cursus volledig is voltooid. Momenteel geniet je van de volgende vroegboekkorting:

Doe het zelf

€277

rating

 

€197

Dit krijg je bij de 'ik doe het samen' versie

Online cursus

+13 uur aan video’s en audiobestanden.

Een mix tussen kennisoverdracht, praktijkvoorbeelden, begeleiding in bewustwording via mindfulnesstraining, reflectievragen, meditaties, tips & oefeningen die je helpen bij bewustwording en gerichte acties ondernemen in je dagelijks leven.

De cursus is trauma sensitief uitgewerkt. In het kennisgedeelte komt ondermeer de invloed van trauma op ons zenuwstelsel aan bod. In de mindfulnesstraining is er specifieke begeleiding voor wanneer de mindfulnesstraining door je traumatisch verleden niet goed zou verlopen. Bovendien zetten de regulatie oefeningen in op het stapsgewijs herbedraden van een door trauma ontregeld zenuwstelsel.

De video’s zitten in het leerplatform systeme.io. De website van systeme.io is prima compatibel met je smartphone. Zo kan je de video’s en audio’s overal bekijken en/of beluisteren.

Illustratie- en Werkboek

Digitaal illustratieboek waarin je alle afbeeldingen en schema’s terugvindt die ik bespreek in de video’s.

Werkboek met reflectievragen, oefeningen en sjablonen die je ondersteunen in het proces van bewustwording en beïnvloeding van je zenuwstelsel.

Online Q&A

6 online Q&A sessie in groep van 90min gedurende 3 maanden. 

donderdag: 20u -21u30

vanaf maart 2024

7/3, 21/3, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5

DEZE SESSIES LOPEN MOMENTEEL DUS DE ‘DOE HET SAMEN’ VERSIE VAN DE CURSUS IS NIET BESCHIKBAAR.

Dit krijg je bij de 'ik doe het zelf' versie

Online cursus

+13 uur aan video’s en audiobestanden.

Een mix tussen kennisoverdracht, praktijkvoorbeelden, begeleiding in bewustwording via mindfulnesstraining, reflectievragen, meditaties, tips & oefeningen die je helpen bij bewustwording en gerichte acties ondernemen in je dagelijks leven.

De cursus is trauma sensitief uitgewerkt. In het kennisgedeelte komt ondermeer de invloed van trauma op ons zenuwstelsel aan bod. In de mindfulnesstraining is er specifieke begeleiding voor wanneer de mindfulnesstraining door je traumatisch verleden niet goed zou verlopen. Bovendien zetten de regulatie oefeningen in op het stapsgewijs herbedraden van een door trauma ontregeld zenuwstelsel.

De video’s zitten in het leerplatform systeme.io. De website van systeme.io is prima compatibel met je smartphone. Zo kan je de video’s en audio’s overal bekijken en/of beluisteren.

Illustratie- en Werkboek

Digitaal illustratieboek waarin je alle afbeeldingen en schema’s terugvindt die ik bespreek in de video’s.

Werkboek met reflectievragen, oefeningen en sjablonen die je ondersteunen in het proces van bewustwording en beïnvloeding van je zenuwstelsel.

Ik ben Kim,

Mens, moeder van twee dochters, echtgenoot, dochter, zus, vriendin, ex-docent, psycho- en EMDR-therapeut… Ik ben gepassioneerd door de mens. Door zijn binnenkant en door hoe hij zichzelf in de wereld zet. Door wat hem drijft, wat hem beperkt, hoe hij in interactie gaat, hoe hij omgaat met moeilijkheden en nog zoveel meer. Als psychotherapeut een stukje mee op pad gaan met mijn medemens, is hetgeen waar ik een belangrijk deel van mijn leven aan wil wijden. Instagram

Rode draad in mijn werk = begeleiden naar groei in bewustzijn, (zelf)LIEFDE, (com)PASSIE, moed en plezier. Zo ontzettend boeiend, plezant en vaak ook ambetant. Want doorgaans geen bewustwording, groei en bloei zonder pijn en ongemak. Ik ben daarbij een zachte én krachtige metgezel.

Ik hou van lezen, dansen, zingen, muziek, wandelen in en genieten van de natuur, lekker eten en drinken, yoga, samenzijn met mijn geliefden, op ontdekking gaan in onze innerlijke en uiterlijke wereld, plannen en projectjes, mediteren, bijleren, mezelf uitdagen… 

Waarin verschilt deze cursus van de rest?

therapeutische ervaring

Naast mijn passie voor ons brein, ons zenuwstelsel, de polyvagaal theorie, neurobiologie, mindfulness en traumatherapie krijg je er mijn therapeutische ervaring erbij. Ik heb jarenlang ervaring in therapie geven en het begeleiden van veranderingsprocessen. Dit neem ik mee in het stap voor stap leren toepassen van de polyvagaal theorie en de kennis over het brein op jouw unieke situatie.

OP JOUW TEMPO

Online op eigen tempo, in eigen tijd, wanneer het jou uitkomt. Zoveel herbekijken als je wil…

onderwijservaring

Bovendien ben ik een psychotherapeute die jaren onderwijservaring heeft. Ik wil het hier niet te schools aanpakken, maar tracht je wel een heldere, diepgaande en vlot toepasbare cursus aan te bieden.

Naar de wortels

Ik sta niet voor symptoombestrijding, je krijgt geen random tips en trics van mij. Ik begeleid je om naar de wortels van je klachten te gaan en verandering aan te brengen op dat niveau.

Wat vinden anderen ervan?

Hey Kim! Ik ben vandaag begonnen met de 1e filmpjes. Je doet dat top. Je straalt echt zoveel positiviteit uit en rust en wat een aanbod van kennis en toepassingen die je deelt. Nu al blij met mijn aankoop! 😍
C.
Dag Kim, geleidelijk doe ik wat lesjes in jouw training. Ik herken al vanalles van bij Luc, maar ik heb ook al bijgeleerd en vind het gewoon boeiende materie.
M.
Ik heb je E book in dezelfde week dat ik hem ontving gelezen, heel waardevol. Ik ben yogadocente dus het sluit heel mooi aan bij mijn kader. Dankjewel voor je hart-werk 🤍🙏
A.
Ik heb de boeken over de polyvagaal thuis liggen, maar ik geraak er maar niet doorgeploeterd. Ik volg je graag omdat je deze complexe materie op een heldere manier kan uitleggen en helpen toepassen.
D.

Is deze cursus iets voor jou?

Ja, als ...

Nee, als ...

Waarom nu meedoen?

Waarom? En nog eens die urgentie van in het begin herhalen

Toppers die mee doen 40%

Reviews

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Adam Sendler
Designer
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mila Kunis
Manager
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mike Sendler
Support

FAQ

De meest gestelde vragen over de online cursus

Lees hierboven het stukje ‘deze cursus is voor jou’ en ‘deze cursus is niet voor jou’.

 

Deze cursus vervangt geen individuele therapie. Hij kan los van therapie of parallel aan een therapie- of coachingsproces gevolgd worden. Als de inhoud van de cursus geen deel is van jouw therapie en je worstelt met diverse van bovenstaande klachten ben ik ervan overtuigd dat de cursus jouw therapeutisch of coaching proces kan verrijken en versnellen.

Neen. Als jij worstelt met diverse van bovenstaande klachten, dan kan je ook zonder therapie of coaching hiermee aan de slag.

De cursus is ook zeer zinvol om reeds mee te starten als je op een wachtlijst staat voor traumatherapie of therapie/coaching rond chronische stress, burn-out en angst.  De inhoud van de cursus zal ervoor zorgen dat je al stappen verder bent wanneer de therapie opgestart kan worden en geeft heel wat concrete input om in therapie mee verder te gaan.

Je hebt minimum 2 jaar toegang tot het lesmateriaal, dus tijd genoeg om hem te doen.

Het materiaal is via het leerplatform zo vlot toegankelijk dat je het tijdens dagdagelijkse activiteiten als koken, was plooien, wandelen, auto rijden… kan beluisteren. 

Bedenk je ook eens hoeveel van je huidige tijd wordt besteed aan momenten dat je wordt overgenomen door bepaalde autonome toestanden (sympathische activatie en dorsale ineenstorting) of een getriggerd brein. En hoeveel tijd je nodig hebt om daarvan te recupereren? Hoeveel tijd zou je kunnen winnen als je beter wist hoe om te gaan met deze ervaringen?

Na betaling krijg je per mail de gegevens om in te loggen op het leerplatform. Daar vind je al het cursusmateriaal terug.

Bij de ‘doe het samen’ versie krijg je per mail een link voor online Q & A sessies.

Yes! Je kan de audio’s van de video’s en het illustratie- en werkboek downloaden voor eigen gebruik.

Je kan me tijdens of tussen de Q & A sessies je vragen stellen rond de inhoud van de cursus en ik ga hier dan samen met jou en de groep mee aan de slag.

Tussen de sessies kan je de vragen mailen en ik bespreek ze tijdens de volgende Q & A.

Ja, via de betaal software is er een afbetalingsplan beschikbaar.

Natuurlijk! Bij betaling ontvang je automatisch de factuur.

Bij technische problemen kan je contact opnemen met Kim op kim@psychotherapie-deappelboom.be.

Voor inhoudelijke vragen kan je als je ‘ik doe het samen’ versie hebt aangeschaft terecht in de maandelijkse Q & A sessies.

De cursus is gebaseerd op jaren praktijkervaring als psycho- en EMDR en traumatherapeut, opleidingen, lezen en mijn eigen persoonlijk ontwikkelingsproces.

Voor de nieuwsgierigen enkele namen van auteurs op wiens werk mijn aanpak is gebaseerd:

Polyvagaaltheorie: Stephen Porges, Deb Dana, Luc Swinnen

Window of tolerance: Siegel, Janina Fischer, Pat Ogden

Trauma + brein: Janina Fischer, Bessel Van der Kolk, Renate Geuzinge, Dolores Mosquera, Peter Levine, Bruce Perry, Allan Schore, Gabor Maté…

Niet goed? Geld terug!

Geen enkel reden dus om nog twijfelen!

Beslis snel & loop deze bonussen niet mis!

5

Ontdek en omarm je zenuwstelsel!

Sleutel tot meer rust, veilige verbinding, veerkracht en (zelf)compassie

€300,-

rating
Scroll naar boven