Over

Praktijk voor psychotherapie De Appelboom is de realisatie van een belangrijke levensdroom van Kim Metten (1986).

Ik ben Kim. Mens, moeder van twee dochters, echtgenoot, dochter, zus, vriendin, collega, psychotherapeut… Ik ben gepassioneerd door de mens. Door zijn binnenkant en door hoe hij zichzelf in de wereld zet. Door wat hem drijft, wat hem beperkt, hoe hij in interactie gaat, hoe hij omgaat met moeilijkheden en nog zoveel meer. Als psychotherapeut een stukje mee op pad gaan met mijn medemens, is hetgeen waar ik een belangrijk deel van mijn leven aan wil wijden. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Volg me ook op Instagram (@kim__metten) voor inspiratie, educatie en verhalen over de magie en struggles van leven en therapie. Meer algemeen én over mijn specialisatie in traumatherapie, EMDR, de polyvagaal theorie en ons zenuwstelsel.
Rode draad = groeien in bewustzijn, (zelf)LIEFDE, (com)PASSIE, moed en plezier. Zo ontzettend boeiend, plezant en vaak ook ambetant. Want doorgaans geen bewustwording, groei en bloei zonder pijn en ongemak. Ik ben daarbij een zachte én krachtige metgezel.

Ik hou van lezen, dansen, zingen, muziek, wandelen in en genieten van de natuur, lekker eten en drinken, yoga, samenzijn met mijn geliefden, op ontdekking gaan in onze innerlijke en uiterlijke wereld, plannen en projectjes, mediteren, bijleren, mezelf uitdagen… 

Gezien de vele aanmeldingen is er momenteel een aanmeldingsstop voor individuele therapie. Je kan momenteel enkel door mij begeleid worden via de online cursus: ‘Ontdek en omarm je zenuwstelsel. Sleutel tot meer rust, veerkracht, veilige verbinding & (com)passie’

Volg me dan zeker op Instagram en/of schrijf je hieronder in op mijn nieuwsbrief!

Basisopleidingen:

  • Psychotherapeut in de interactionele vormgeving, 4-jarig postgraduaat, Educatieve Academie Berchem i.s.m. hogeschool Vives
  • Master in de pedagogische wetenschappen, KULeuven
  • Professionele bachelor in de ergotherapie, Provinciale Hogeschool Limburg
  • Specifieke lerarenopleiding, CVO VTI Leuven

Bijkomende opleidingen:

  • Jaaropleiding therapeutisch werken met mindfulness en compassie, Educatieve Academie.
  • Jaaropleiding psychotherapie bij chronisch en complex trauma, De Binnentuin en De Weg Wijzer.
  • EMDR: deel 1, deel 2, EMDR bij complex trauma (Versnellingsbak, H. Delluci), EMDR bij persoonlijkheidsstoornissen (D. Mosquera) – Integrativa.
  • Voice dialogue, deel 1, Voice dialogue instituut.
  • Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk, Educatieve Academie.

Naast mijn werk als psychotherapeut deed ik professioneel als ergotherapeut ervaring op met meisjes en vrouwen met eetproblemen en aanverwante psychische problematieken, personen met een chronische psychische problematiek en personen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Binnen de gesloten gemeenschapsinstelling ‘De Grubbe’ ging ik als leraar en persoonlijk begeleider op schools gebied, op pad met jongeren die een delict hebben gepleegd. In de job als docente en stagebegeleider binnen de opleiding personenzorg in het volwassenenonderwijs (CVO) bouwde ik een mooie ervaring op in het begeleiden en coachen van groepen en individuen. Ik woonde als vrijwilliger bij Oikonde een jaar samen met personen met een beperking en een psychische kwetsbaarheid. 

Als psychotherapeut ben ik lid van de beroepsvereniging VVTIV (http://www.vvtiv.be/). Ik ben ook EMDR practitioner en lid van EMDR Belgium (https://emdr-belgium.be/).

Ik vind het zeer belangrijk om regelmatig aan supervisie en intervisie te doen.

Ondernemingsnummer: 0699.968.826

Rekeningnummer: BE79 7360 4840 9633

Scroll naar boven